Motorway Chapel

On the outside, a cubic stone structure.
On the inside, peace and quiet.

"Lighting the way" motorway chapel

Right in the midst of the traffic noise and commotion is this peaceful fair-faced concrete building. Despite its tiny site, the building offers space and a peaceful atmosphere for those seeking to unwind. The interior lighting enhances the effect. Bringing it all down to the essentials...

PDF Download

Building Typology: Culture
Location: Lohfelden
Country: Germany
Planning / Construction Period: 02/2009 - 10/2009
Order type: New Building
Client: SVG Autohof Lohfelden GmbH + Co KG, Frankfurt; Katholische und Evangelische Kirche
Project Participants:

Structural engineer: IB Goldmann, Habichtswald

Scope of Services:
  • Architecture
  • Interior Design
  • Gross Floor Area: 25 m²

    Similar projects

    Motorway Chapel